Youssef Challouk over vertrek van KV Kortrijk naar Zulte Waregem

Challouk over gedwongen vertrek bij KV Kortrijk: "Dan sta je machteloos"

Vandaag om 08:55

Youssef Challouk komt uit een moeilijke periode. De vleugelaanvaller was bijna een jaar aan het revalideren en viel vervolgens ook nog buiten de selectie van KV Kortrijk. Inmiddels is Challouk op huurbais aan het voetballen bij SV Zulte Waregem.

Challouk viel in 2023 tijdens een wedstrijd tegen Royal Antwerp FC uit met een blessure. "Het verdict van de scan was onverbiddelijk hard: voorste kruisband gescheurd, mediale band gescheurd en een beschadigde meniscus", aldus Challouk bij Het Nieuwsblad. Door deze blessure stond de aanvaller bijna een jaar aan de kant.

"Op de openingsspeeldag zat ik nog op de bank, maar vervolgens viel ik naast de selectie. Toen ik eind augustus met de coach rond de tafel zat, was hij heel eerlijk. Als een trainer liever een meer fysiek profiel verkiest op je positie, dan sta je machteloos", concludeert de speler van Zulte Waregem.

Met Zulte Waregem staat Challouk momenteel op een vijfde plaats in de Challenger Pro League. Er werden zeven punten behaald na vier gespeelde wedstrijden.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.