Vandenbempt over invloed Anderlecht - Club Brugge op ontslag Riemer

“Anderlecht had alle kaarten in eigen handen, absolute non-match tegen Club”

19 september om 20:32

Peter Vandenbempt gaat nader in op het ontslag van Brian Riemer bij RSC Anderlecht. De analist haalt de thuismatch naar boven van Anderlecht tegen Club Brugge in de Champions Play-Offs. Op 19 mei ging paars-wit in het Lotto Park met 0-1 onderuit tegen Blauw-Zwart.

“Nog een keer: het is de optelsom met ook het einde van vorig seizoen, waarbij Anderlecht alle kaarten in eigen handen had voor de titel en dan een absolute non-match speelde tegen Club Brugge. Dat is Riemer zwaar aangerekend, zeker door de supporters. En zoiets sleep je met je mee”, deelt Vandenbempt via Sporza.

Vandenbempt blikt terug op de manier waarop Anderlecht zich destijds toonde tegen Club Brugge. “In die bewuste match tegen Club was het vooral frappant hoe paars-wit voor de dag kwam: apathisch en bijna geslagen in een kolkend stadion. Daar ligt toch een grote verantwoordelijk voor de trainer. Dat is een enorme teleurstelling geweest en dat speelt mee in de evaluatie”, besluit Vandenbempt.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.

Lees meer over:

Deel via