Peter Willems is nieuwe CEO van KBVB

OFFICIEEL: De kogel is door de kerk, Willems is de nieuwe CEO van de KBVB

Vandaag om 17:03
Laatste update: om 17:05

De kogel is door de kerk. Peter Willems werd door de KBVB aangesteld als CEO. Dat maakt de voetbalbond zelf bekend op z'n website. Willems krijgt een mandaat tot eind december.

wiWillems werkte sinds februari 2024 al voor de KBVB. Aanvankelijk ging hij aan de slag als directeur Arbitrage, om daarna in april ook de functie als directeur Sport op zich te nemen. Nu wordt hij ook CEO. 

'Met deze aanstelling wil de raad van bestuur rust en stabiliteit brengen, en de goede werking van de KBVB garanderen', klinkt het bij de bond. 'Ondertussen blijft zij haar rol als strategisch orgaan waarborgen, en neemt ze de noodzakelijke tijd om de werking op lange termijn verder uit te tekenen.'

Pascale Van Damme, voorzitter van de KBVB, reageert alvast enthousiast op de aantstelling. "Na een tumultueuze periode kijken we met veel enthousiasme vooruit. Peter Willems zal als CEO niet alleen toezien op de financiële situatie van de KBVB, maar ook de lopende projecten verder uitwerken en begeleiden", aldus Van Damme. "Peter kent het huis, en zal voor de nodige stabiliteit zorgen. We rekenen op hem om te bouwen aan de toekomst van het Belgisch voetbal."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.