Keuze RSC Anderlecht voor Hubert als interim-trainer

Anderlecht kiest voor Hubert als interim-trainer: “Goeie carrière en kent de club”

19 september om 16:33

RSC Anderlecht heeft Brian Riemer als hoofdtrainer ontslagen en David Hubert aangesteld als interim-trainer. Jesper Fredberg, de CEO Sports van Anderlecht, geeft uitleg over de keuze voor Hubert.

Fredberg geeft aan dat er weinig verandert qua staff rondom de A-ploeg van Anderlecht na het ontslag van Riemer. “We hebben een goeie staff rond het eerste elftal. Het was logisch om daar niet te hard in te gaan veranderen”, citeert Het Laatste Nieuws Fredberg.

Fredberg legt uit waarom de keuze op Hubert is gevallen als interim-trainer bij Anderlecht. “David heeft een goeie carrière gehad en kent de club. Een jonge, getalenteerde coach. We geloven in hem en zijn zeker dat hij ons kan helpen”, besluit Fredberg.

Hubert is als voetballer afkomstig uit de jeugdopleiding van KRC Genk en speelde onder meer voor Genk, KAA Gent, OH Leuven, SK Beveren, Royal Excel Mouscron en Zulte Waregem. Hubert sloot zijn voetbalcarrière af bij de RSCA Futures.

Hubert is sinds de zomer van 2023 actief als assistent-trainer bij de RSCA Futures. In juli startte Hubert bij de U18 van Anderlecht. Nu is Hubert de nieuwe interim-trainer van de A-ploeg.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.