Vormer en Boeckx na Club Brugge-Dortmund: 'Laat ze maar komen'

Vormer en Boeckx na Club Brugge-Dortmund: "Laat die andere maar komen"

Vandaag om 11:13
Laatste update: om 11:24

Een 0-3 nederlaag lijkt altijd zwaar op papier. Toch zijn de analisten van VTM het erover eens dat er genoeg reden is voor optimisme bij Club Brugge na de partij tegen Dortmund. De wedstrijd tegen Sturm Graz volgt snel en Club kan met vertrouwen toewerken naar die ontmoeting. 

Ex-speler Ruud Vormer benadrukt dat Club Brugge echt wel hun mannetje stond tegen de Duitse grootmacht. "Ze hebben een goede partij gespeeld, tegen een ploeg die net een stapje hoger staat." Hij gelooft dat dit resultaat juist vertrouwen moet geven voor de resterende thuiswedstrijden.

Frank Boeckx sluit zich daarbij aan en wijst op de cruciale rol die het Brugse publiek kan spelen in de volgende wedstrijden. “Club hield tachtig minuten stand tegen de finalist van vorig jaar. Er zat echt een punt in,” zegt hij, geciteerd door HLN

Boeckx voegt eraan toe dat als de fans negentig minuten lang achter de ploeg staan, dat de spelers een enorme boost kan geven. “Laat die andere ploegen maar komen. Het publiek kan hier zo’n verschil maken.” Ondanks de harde cijfers zien beide analisten een sterke basis voor Club Brugge om op voort te bouwen in de Champions League-campagne. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.