Tedesco onder vuur bij Rode Duivels? “Contract verlengen was vergissing”

Tedesco onder vuur bij Rode Duivels? “Contract verlengen was een vergissing”

19 september om 10:59

Na de recente nederlaag van de Rode Duivels tegen Frankrijk in de Nations League worden er opnieuw vragen gesteld. Komt de positie van bondscoach Domenico Tedesco onder vuur te liggen?

In het programma La Tribune werd zijn toekomst besproken. Een meerderheid van de analisten vond dat het tijd was voor een nieuwe coach. Oud-speler Nicolas Frutos wilde Tedesco echter nog een kans geven. Hij benadrukte dat de spelers hun volledige inzet moeten tonen voor de coach. "Spelers spelen alsof ze op clubniveau spelen, maar dat werkt niet in de nationale ploeg," aldus Frutos, geciteerd door RTBF.

Stephan Streker was het daar echter niet mee eens en uitte stevige kritiek op Tedesco. Hij benadrukte dat het een fout was om de coach opnieuw aan te stellen na de problemen tijdens het Europees Kampioenschap. "Zijn contract verlengen was een vergissing", aldus Streker.

Streker wees op de druk waarmee Tedesco niet goed omging en stelde dat een coach van de nationale ploeg altijd aan de hoogste standaarden moet voldoen. "Hij heeft zijn beperkingen laten zien toen het er echt om ging", concludeerde Streker.  

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.