De Cuyper na Club Brugge-Dortmund in Champions League

De Cuyper fier na prestatie Club Brugge in Champions League: “Het belangrijkste”

19 september om 10:28

Ondanks de 3-0 nederlaag van Club Brugge tegen Borussia Dortmund in de Champions League, blikte Maxim De Cuyper na afloop trots terug. De jonge Rode Duivel benadrukte dat zijn team tevreden mocht zijn met het niveau dat ze hebben laten zien.

"We kregen kansen, we probeerden ons voetbal te spelen en dat is het belangrijkste. Spelen in de Champions League is altijd een eer," aldus De Cuyper, geciteerd door RTBF. Club Brugge speelde sterk gedurende de eerste 70 minuten, maar werd uiteindelijk gestraft door Dortmund. De Duitsers scoorden drie doelpunten in het laatste kwartier.

De Cuyper gaf aan dat het verschil vooral lag in het benutten van kansen. "Zij profiteerden van hun sterke momenten, wij niet. Dat was het verschil in de tweede helft." Hij erkende dat Dortmund de controle had in de eerste helft, maar prees zijn team voor de reactie in de tweede helft. "We kwamen terug, maar na het eerste doelpunt gaven we hen meer ruimte."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.