Anderlecht had ontslag Riemer al gepland? 'Niemand verdedigde hem'

Anderlecht had ontslag Riemer al gepland? 'Niemand verdedigde hem voor camera'

19 september om 10:44

RSC Anderlecht beleeft een moeilijke periode. Na een gelijkspel tegen Westerlo en een nederlaag tegen KRC Genk belsiste de clubleiding om de smanewerking met Brian Riemer stop te zetten. Het Laatste Nieuws schreef eerder op woensdag dat dit er misschien wel zat aan te komen. 

In aanloop naar de cruciale wedstrijden tegen Charleroi en Ferencváros, leek het vertrouwen in Riemer binnen de club eerst nog intact. Maar zoals chef voetbal Niels Poissonnier van Het Laatste Nieuws zich toen al afvroeg: 'Waarom neemt niemand van de beleidsbepalers dan de verantwoordelijkheid om Riemer voor de camera te verdedigen? Mét klank.'

Volgens de krant zorgde het uitblijven van publieke steun tot onrust. Poissonnier benadrukte dat de druk op Anderlecht bleef stijgen, mede door het uitblijven van een dominante overwinning of een duidelijk spelplan. De krant merkte na de nederlaag tegen Genk op dat de ontevredenheid bleef goreien, zowel bij de achterban als bij de media. Een situatie die volgens de clubleiding van Anderlecht dus niet meer houdbaar was.

'Het gebrek aan openlijke, vocale steun voor de trainer een signaal dat de situatie fragiel blijft', dat schreef chefvoetbal van HLN op woensdagochtend. Een deel van de supporters roept al weken om zijn ontslag. Dat deel heeft uiteindelijk haar gelijk gekregen. Riemer verlaat Anderlecht na een samenwering van bijna twee jaar.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.