Rabiot verklaart 'onmogelijke' stap naar Olympique Marseille

Rabiot laat 'onmogelijke' stap tóch doorgaan: 'Niemand wat uit te leggen'

18 september om 20:32

Adrien Rabiot stelde als speler van Paris Saint-Germain dat een transfer naar aartsrivaal Olympique Marseille 'onmogelijk' was. Acht jaar later wordt een transfer naar de Franse havenstad tóch realiteit. Tijdens de presentatie bij zijn nieuwe werkgever verklaart de middenvelder zich nader.

"Ik heb niemand wat uit te leggen. Ik bepaal hoe mijn carrière loopt", begint Rabiot op het persmoment als hem gevraagd wordt naar zijn eerdere uitspraken. "Niets blijkt onmogelijk in het leven. Er zijn dingen die je roept als je jong bent. Als je levenservaring hebt en in andere omstandigheden bivakkeert, denk je er anders over. Ik heb deze keuze weloverwogen gemaakt en ik ben ook echt blij om bij deze club te zijn."

In 2016 sprak de Fransman van een 'onmogelijke' stap, toen hij in de belangstelling stond van Marseille. Het is dan ook een saillante overstap, gezien de rivaliteit van de Zuid-Franse club met Paris Saint-Germain, waar Rabiot een verleden heeft. "Misschien zal het sommigen teleurstellen. Maar deze keuze was de mijne. Toen ik jong was, keek ik al graag naar Marseille. Vooral toen ik een jaar of tien was, volgde ik alles. Ik kijk er naar uit om voor een van de mooiste supportersgroepen van de wereld te mogen spelen", besluit Rabiot nu echter.

De 29-jarige middenvelder liep deze zomer uit zijn contract bij Juventus. Hij werd de afgelopen transferperiode in verband gebracht met diverse grootmachten als Liverpool, Manchester United en recent ook nog FC Barcelona, toch wordt het Marseille.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.