Vincent Kompany reageert na Bayern München tegen Dinamo Zagreb

Kompany snoert critici de mond na monsterzege: "Het is een simpele baan"

18 september om 09:49
Laatste update: 18 september om 09:52

Vincent Kompany krijgt na de recordzege van Bayern München in de Champions League de nodige veren in zijn achterste gestoken. Onze landgenoot reageerde na afloop op de kritiek die in zijn begindagen in Zuid-Duitsland had geklonken.

De job bij Der Rekordmeister zou namelijk te lastig voor hem zijn, dachten sommige critici vooraf. Kompany pareerde hen op de persconferentie na de 9-2 zege op Dinamo Zagreb. "Ik ga daar graag wat dieper op in. Het is een simpele baan. Ik werk graag met de spelers, ik probeer ze te verbeteren, ik probeer het team te verbeteren, ik probeer mezelf te verbeteren", vertelde de voormalig Rode Duivel. 

Onze landgenoot gebruikte de vraag om een motivatiespeech te geven. "Ik ben geboren in Brussel, mijn vader was een vluchteling uit Congo. Wat waren mijn kansen om überhaupt in de Premier League te spelen, iets te winnen als speler, en voor het nationale team te spelen?", klonk het gepassioneerd.

Kompany ging verder. "Het getuigt van mentaliteit om steeds door te gaan. En als je faalt, dan faal je. Als je slaagt, dan slaag je. Maar je kunt jezelf altijd verbeteren. Laten we mensen aanmoedigen om te slagen en barrières te doorbreken."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.