Slot steekt loftrompet over Gravenberch

Slot steekt loftrompet over prestatie landgenoot: 'Speelde ongelooflijk goed'

18 september om 08:31

De nieuwe coach van Liverpool Arne Slot heeft lovende woorden voor landgenoot Ryan Gravenberch, na de 1-3 zege van Liverpool op bezoek bij AC Milan, in de Champions League. Tegenover Amazon Prime geeft de Nederlandse trainer aan te hebben genoten van Gravenberch en ook van een andere Oranje-international: Cody Gakpo.

"De nederlaag van zaterdag (tegen Nottingham Forest, red.) was een klap", vertelt Slot. "Als je dan vanavond zo vroeg achter komt, ben je benieuwd hoe het team reageert. Als je zo goed kunt voetballen is het ongelooflijk dat je thuis van Forest verliest, maar het team heeft goed gereageerd." Liverpool kwam daarna sterk terug en won de partij overtuigend.

Gakpo maakte een goede indruk en zorgde voor een assist. "Ik had hem het liefst zaterdag al laten spelen, maar hij heeft twee wedstrijden voor het Nederlands elftal in de benen, dus ik moest voorzichtig zijn. Vandaag was hij goed, al vond ik het het met name een teamprestatie." Toch licht de oefenmeester ook Gravenberch uit, die verkozen werd tot man van de wedstrijd. "Hij speelde ongelooflijk goed, op het podium (San Siro, red.) waar veel Nederlandse middenvelders zich al hebben laten zien."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.