Coosemans blikt terug op Gent-periode

Coosemans blikt terug op moeilijke KAA Gent-periode: "Een enorme miscast"

Vandaag om 18:30

Colin Coosemans is momenteel eerste doelman van RSC Anderlecht en lijkt niet meer uit de basis weg te denken. Hij heeft een goed seizoensbegin achter de rug bij de Brusselaars. Opvallend, want hij kwam de laatste jaren amper in actie.

Volgens Coosemans is er ook maar één reden waarom hij de laatste jaren amper op het veld stnod. "Mijn transfer naar AA Gent in 2018", klinkt het bij HUMO. "Dat was een enorme miscast. Lovre Kalinic zou vertrekken, en de dag dat mijn dochter is geboren, zat ik voor het eerst bij Michel Louwagie thuis. Een week later heb ik getekend. Nog een week later zei Gent dat Kalinic bleef: ‘We zullen u verkopen.’ Alles wat ik jarenlang zorgvuldig had opgebouwd, werd in één klap tenietgedaan", aldus de doelman.

Hij mocht vertrekken, maar bleef uiteindelijk toch drie seizoenen bij Gent. Al hoopte hij lang op een transfer die er nooit kwam. Al was daar ook een reden voor. "Gent wilde het transferbedrag recupereren dat het aan KV Mechelen voor mij had betaald. Een onrealistische eis. Ik heb mijn contract noodgedwongen uitgediend", geeft hij aan.

Voor Coosemans was het dan ook stevig balen dat hij zolang op de bank moest blijven zitten bij een club waar hij wilde vertrekken. "Het was geen fijne periode. Voor het eerst nam ik het voetbal mee naar huis. Na elke mercato was het weer doorbijten tot de volgende, drie jaar lang. Maar goed, ik ben niet rancuneus", besluit hij nog.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.