Hayen in eerste Champions Leaguematch ooit met Club Brugge

Hayen in eerste CL-match ooit met Club Brugge: “Alles heeft meegezeten”

17 september om 15:02

Nicky Hayen, de hoofdtrainer van Club Brugge, staat aan de vooravond voor zijn eerste Champions League wedstrijd ooit. De oefenmeester blikt vooruit op het miljardenbal en neemt het woensdagavond in eigen huis op tegen Borussia Dortmund.

Hayen wordt gevraagd of hij kippenvel heeft voor Club Brugge – Borussia Dortmund. “Voor de wedstrijd misschien wel, het is een droom die je wil realiseren. Alles is in een stroomversnelling gekomen met vorig seizoen. Ik heb ooit een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld op PSG, met Kylian Mbappé en Angel Di Maria, maar wanneer het fluitsignaal valt, dan valt heel het gebeuren rondom weg en dan concentreer je je op die groene mat. Dat gaat ook morgen het geval zijn”, vertelt Hayen op de persconferentie van Club Brugge.

Vervolgens krijgt Hayen de vraag of hij ooit had durven dromen dat hij als oefenmeester van Club Brugge in de Champions League zou uitkomen. “Dromen doet geen pijn. Nastreven en keihard ervoor werken. Alles moest meezitten om dat te kunnen realiseren en uiteindelijk is dat ook het geval geweest. Als ik daarop mijn geld had moeten inzetten, dan had ik dat niet gedaan”, besluit de oefenmeester van Club Brugge. Blauw-Zwart start woensdag om 21.00 tegen Borussia Dortmund in het Jan Breydelstadion.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.