Vanaken over Club Brugge in nieuw format Champions League

Vanaken over Club Brugge in nieuw format CL: “Heel veel goesting om te beginnen”

17 september om 14:31

Hans Vanaken, de kapitein van Club Brugge, staat woensdagavond met Blauw-Zwart tegenover Borussia Dortmund in de Champions League. De aanvoerder van Club Brugge wordt gevraagd naar het nieuwe format en blikt terug op de prestaties van Club Brugge twee jaar geleden in de Champions League.

Vanaken vertelt hoe hij zich voelt voor de start van de Champions League met Club Brugge. “Heel veel goesting om te beginnen. De beste competitie ter wereld met de beste ploegen. Als je dan mag openen tegen de finalist van vorig jaar dan is dat een mooie uitdaging. Nieuw format, maar uiteindelijk hebben we acht matchen om zo veel mogelijk punten te behalen. Daar kunnen we morgen aan beginnen. Ik hoop op een hele leuke wedstrijd en hopelijk ook punten”, vertelt Vanaken op de persconferentie van Club Brugge.

Vanaken krijgt de vraag of Club Brugge net als twee seizoenen geleden door kan in de Champions League. “Dat is een doel natuurlijk. Ik denk dat zo ver mogelijk geraken de doelstelling is in Europa. Het nadeel in dit format is dat je geen vangnet hebt natuurlijk. Dat we niet naar de Europa League kunnen. We gaan zo veel mogelijk punten sprokkelen. Hopelijk dat we in ieder geval bij de eerste 24 geraken. Het is niet makkelijk, maar toen we twee jaar geleden in die groep kwamen was de kans ook heel klein, dat hebben we toen ook gedaan. Hopen dat we bij die eerste 24 raken om in ieder geval die twee extra matchen mee te pikken”, besluit Vanaken.