Carroll vertrekt naar Bordeaux

'Carroll (35) denkt nog niet aan stoppen en maakt transfer naar Bordeaux'

17 september om 13:29
Laatste update: 17 september om 13:29

Andy Carroll gaat een bijzondere transfer maken. De 35-jarige spits van Amiens SC gaat een contract tekenen bij de gevallen topclub Girondins Bordeaux, dat uitkomt op het vierde niveau van Frankrijk.

Bordeaux kampte lange tijd met financiële malaise en is teruggezet naar het Championnat National 2. Dat wordt in Frankrijk niet gezien als een profniveau en dus kan Carroll de overstap buiten de transferwindow om maken. Met de Engelse spits in de gelederen met Bordeaux weer opklimmen uit de kelders van het Franse voetbal. Op het vierde niveau staat Bordeaux momenteel een na laatste.

Diverse Franse media weten dat Carroll deze dinsdag nog zijn handtekening zet bij Bordeaux. Carroll kwam in 2023 bij Amiens, zijn eerste buitenlandse avontuur. Daar wil de negenvoudig international van Engeland na één jaar weer vertrekken. John Williams, sportief directeur van Bordeaux, heeft Carroll overtuigd van het project. Williams was vorig jaar nog werkzaam bij Amiens en haalde de spits toen weg bij Reading.

Carroll kent een rijke loopbaan, langs onder meer Newcastle United, Liverpool en West Ham United. In totaal speelde de spits een kleine 450 officiële wedstrijden in het betaald voetbal. Daarin maakte hij precies honderd goals. Met Liverpool won hij in 2012 de League Cup.