RSCA Futures krijgt klap en geeft winst door own goal in slotminuut uit handen

14 september om 22:14
Laatste update: 14 september om 22:20

RSCA Futures heeft nog steeds geen driepunter beet in de Challenger Pro League. Tegen RFC Luik leek het die nochtans te gaan pakken, maar in het absolute slot liep het mis na een eigen doelpunt van Nunzio Engwanda: 3-3.

RSCA Futures kent voorlopig een moeilijk seizoensbegin en pakte nog geen enkel punt in de CPL. Ook tegen RFC Luik werd het al snel duidelijk dat het weer moeilijk ging worden en kwam de thuisploeg na een half uur voetballen op voorsprong via Mohamed Mouhli.

Via Keisuke Goto werd het nog 1-1, maar de Luikenaren konden toch met een voorsprong de rust in nadat ook Jordan Bustin wist te scoren. Het bleef spannend, want al vroeg in de tweede helft maakte Tristan Degreef de gelijkmaker en een kwartier voor tijd leek Goto zelfs op weg naar winst te schieten.

Die winst leek al helemaal binnen nadat Zakaria Atteri nog rood kreeg bij RFC Luik. Met nog tien spelers op het veld zocht de thuisploeg wel nog naar een gelijkmaker én vond het die ook. Niet dankzij een eigen speler, wel dankzij Engwanda, die de bal in eigen doel deed belanden.

RSCA Futures blijft daardoor steken op een gelijkspel en heeft na vier speeldagen nog steeds maar één punt gepakt. Het staat daardoor op de voorlaatste plek in de Challenger Pro League.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.