Druk op Tedesco na nederlaag Rode Duivels tegen Frankrijk?

Druk op Tedesco na nederlaag Rode Duivels? “Heeft steun van kleedkamer”

11 september om 18:32
Laatste update: 11 september om 18:14

Na de recente nederlaag van de Rode Duivels tegen Frankrijk in de Nations League blijft Domenico Tedesco onder vuur liggen. De druk op de bondscoach neemt toe na een reeks tegenvallende resultaten sinds zijn aanstelling. Ook het interview van Kevin De Bruyne zorgt niet bepaald voor een positieve sfeer rond de nationale ploeg. 

Met drie nederlagen in zes wedstrijden, is de kritiek op de bondscoach niet verdwenen. De Duivels hebben nu slechts drie punten in hun Nations League-campagne, met nog twee duels tegen Italië en opnieuw Frankrijk voor de boeg.

Vincent Langendries, journalist bij RTBF, besprak de situatie rond Tedesco in een uitzending van QR l'Actu. Volgens Langendries moeten de komende zes maanden worden gezien als een belangrijke testperiode voor de coach. “De druk ligt duidelijk bij de coach. Als we een 0/9 record hebben tegen Italië en Frankrijk, dan zal dat misschien niet goed vallen,” merkte hij op. 

Tedesco had eerder aangegeven dat deze periode zou dienen om te experimenteren en nieuwe spelers kansen te geven, maar de resultaten zullen uiteindelijk bepalend zijn voor zijn toekomst. Langendries benadrukt verder dat Tedesco voorlopig nog wat tijd krijgt.

“Punt 1 is dat ik denk dat Tedesco nog steeds de steun heeft van een groot deel van zijn kleedkamer,” aldus Langendries. “Ik zou zeggen dat Tedesco in ieder geval tot maart, voor de WK-kwalificatiewedstrijden, nog wat krediet heeft,” concludeert hij. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.