Pro League Challenger Pro League op vrijdag

'Pro League wil alle Challenger Pro League wedstrijden op vrijdagavond, supporters zijn absoluut geen fan'

10 september om 18:51

De Pro League kwam dinsdag met een plan om alle wedstrijden in de Challenger Pro League op vrijdagavond te laten doorgaan. In Nederland is het naar verluidt een succes. Wat de uitzending op TV betreft althans. Daar zou een multilive goed bekeken worden op die manier. De supporters lijken echter allesbehalve fan te zijn van het voorstel. 

Joeri Van Genechten, voorzitter van de supportersfederatie van Lierse, noemt het bij Het Nieuwsblad "de zoveelste soloslim van de Pro League" Volgens hem is het organisatorisch vaak onhaalbaar. "Mensen gaan werken en kunnen al niet te vroeg vertrekken. Bovendien kom je vaak ’s nachts laat thuis", klinkt het.

Van Genechten is daarbij voorstander van een zaterdagavond of zondagmiddag, maar ziet dat de mening van de supporters moeten wijken voor het geld en de kijkcijfers. "Terwijl flink wat clubs in onze reeks het water nu al aan de lippen hebben staan en iedere supporter goed kunnen gebruiken."

Ook de supportersfederatie van Zulte Waregem staat niet te springen voor een vaste vrijdagavond. "Als deze plannen doorgaan, dreigen heel veel fans af te haken en dan vraag ik me af wie hier dan eigenlijk nog baat bij heeft. Op termijn zal op die manier ook de commerciële waarde van het 'product voetbal' alleen maar dalen", aldus ondervoorzitter Thomas Vanbiervliet.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.