Toby Alderweireld is kritisch op Kevin De Bruyne na Frankrijk - Rode Duivels

Alderweireld is kritisch op De Bruyne: "Situatie niet zomaar opgelost"

10 september om 09:31

Toby Alderweireld was maandagavond bij de match tussen Frankrijk en de Rode Duivels voor het eerst analist bij VTM. De voormalig Rode Duivel toonde zich gelijk scherp van de tong.

De 127-voudig international vond dat Kevin De Bruyne met de kritiek op zijn ploegmaats wat te ver was gegaan. "Als kapitein zou ik mijn team altijd proberen te verdedigen", citeert Het Laatste Nieuws de kritische Alderweireld. "Wat nu is gebeurd zullen de andere Duivels zeker lastig vinden."

Een hele vervelende sfeer is nu dus ontstaan. "Uiteindelijk moet je als één geheel uit deze situatie komen", gaat de verdediger van Royal Antwerp FC verder. "Door het interview dat Kevin gegeven heeft, wordt dit toch een stukje lastiger."

Alderweireld ziet nu een lastige periode komen voor de ploeg van Domenico Tedesco. "Iedereen gaat nu weer z’n eigen weg. Deze situatie blijft dus even sudderen. Als iedereen zwijgt, dan is dit tegen volgende maand niet zomaar opgelost."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.