'Waarom corrigeerde De Bruyne onzin van bondscoach Tedesco niet?'

9 september om 13:00

Tijdens deze nieuwe interlandbreak kijken heel wat analisten terug op het afgelopen EK. Domenico Tedesco maakte daar een slechte beurt, maar voor Jan Mulder treft ook Kevin De Bruyne schuld.

'Op het EK vond Tedesco dat die Europese elitegroep een soort Estland is en zich als een klein land behoort aan te passen aan de tegenstander', aldus Mulder bij HUMO'Waarom corrigeerde aanvoerder De Bruyne die onzin niet? Waarom was hij tegen Oekraïne net als de coach tevreden met een gelijkspel en ging hij daarom tijdrekken bij een hoekvlag, ook al kwamen de Belgen door dat gelijkspel in de veel sterkere helft van het schema terecht?

Voor Mulder heeft coach Tedesco duidelijk afgedaan. 'Een heel EK lang had Tedesco bij de Belgen niet de kwaliteit gezien waarmee een voetbalwedstrijd op een fatsoenlijke manier kan worden volbracht. Er mag dus ernstig worden getwijfeld aan de kwaliteiten van de coach, de verder onberispelijke en aimabele persoon Domenico Tedesco.'

Maandag zullen de Duivels zich moeten bewijzen, want dan wacht een clash met Frankrijk.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.