'Memphis Depay ondergaat medische keuring voor overstap naar Corinthians'

'Depay legt medische testen af, spits kiest voor een Braziliaans avontuur'

8 september om 17:37

Memphis Depay ondergaat de medische keuring voor zijn transfer naar Corinthians. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. De aanvaller gaat op korte termijn een contract tekenen in Brazilië.

Memphis is zondag gezien bij het Eindhovense TopSupport, dat onderdeel is van de St Anna Zorggroep, de medische partner van PSV. Het ED meldt dat de spits een medische keuring voor zijn overstap naar Corinthians ondergaat. De aanvaller gaat 'op korte termijn' tekenen in Brazilië. 

Na zijn transfervrije vertrek bij Atlético Madrid zat Memphis nog altijd zonder club. De spits werd daarom niet opgeroepen voor het nationale team van Nederland door bondscoach Ronald Koeman. De voorbije zomer werd Memphis in verband gebracht met onder meer AS Roma, FC Porto, OGC Nice, Rayo Vallecano, Flamengo en een niet bij naam genoemde Premier League-club. De keuze valt uiteindelijk hoogstwaarschijnlijk op Corinthians.

Eerder liet Koeman weten dat Steven Bergwijn niet meer in beeld is bij Nederland door zijn transfer naar Saudi-Arabië. De bondscoach kreeg de vraag of de Braziliaanse Serie A wel een acceptabele competitie is. "Ik bijt nu maar even op mijn tong", antwoordde Koeman. Memphis is met 46 goals nog maar vier doelpunten verwijderd van de all-time topscorer Robin van Persie. De spits is erop gebrand om dat record te verbreken, maar het is nog maar de vraag of Koeman achter de keuze voor Corinthians staat. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.