Rode Duivels kunnen Mulder en Degryse niet overtuigen: "Ik mis dat zo enorm"

6 september om 21:45
Laatste update: 6 september om 21:46

De Rode Duivels staan bij de rust met 1-1 gelijk tegen Israël. Geen al te beste tussenstand en voor Youri Mulder en Marc Degryse zijn er wel enkele pijnpunten.

Bijzonder negatief over de groep was de analist niet, die wel zag dat de mentaliteit toch goed zat bij de Rode Duivels. De intensiteit was goed en ze deden allemaal hun best", begon de Nederlander bij VTM.

Toch was er volgens hem wel één groot pijnpunt. "Ik mis één groot ding waar ik zo van geniet: De Bruyne van bij Man City. Die passing die hij normaal toont, was er gewoon niet. Het spel moet van hem komen, maar die weergaloze passes van De Bruyne zie ik niet. Dat is echt een gemis", klonk het.

Volgens Marc Degryse ligt een ander pijnpunt dan weer bij de flanken, waar Jérémy Doku en Dodi Lukebakio. "Ze moeten die achterlijn tien keer proberen halen en hun man passeren, maar deden dat niet", merkt hij op.

Eén keer gebeurde dat wel bij Doku. "En het was meteen een doelpunt", aldus Degryse. " Ik zou het niet erg vinden als zij zo'n dribbels tien keer proberen, maar dan ook zes keer mislukken. Die overige gelukte pogingen zullen wel altijd voor gevaar zorgen."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.