Experiment KAA Gent in de Planet Group Arena

KAA Gent gaat experimenteren, toegang verkrijgen tot stadion via je handpalm

5 september om 16:44

KAA Gent is op zoek naar 1000 abonnementhouders voor een experiment. De club wil gaan werken met toegang tot de Planet Group Arena aan de hand van handpalmen.

'Elke handpalm heeft een uniek aderpatroon', valt er te lezen op Het Nieuwsblad. De machine herkent het patroon en weet direct welke identiteitskaart en abonnement eraan zijn gekoppeld. In een later stadium is het ook nog mogelijk om je bankkaart te koppelen, hierdoor kun je in het stadion genieten van een snack of drankje met een handscan.

Voorlopig kan er enkel gesproken worden van een proefproject. Gent zal dan ook niemand verplichten om deel te nemen aan het experiment. In eerste instantie is het op zoek naar 1000 abonnementhouders die willen deelnemen aan het experiment dat van start gaat in de wedstrijd tegen KV Mechelen op 15 september. Het experiment begint met een beperkte groep en zal steeds verder worden uitgebreid.

Een test als deze is uniek in Europa en zelfs over de hele wereld. Nog nooit eerder experimenteerde een club op deze manier met toegangskaarten voor een voetbalstadion. Na afloop van de test worden de deelnemers gevraagd naar hun ervaring met het systeem.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.

WhatsApp.comWhatsApp.com