'Peersman gaat van PSV naar Lierse'

'Doelman Peersman vertrekt bij PSV en gaat zijn geluk beproeven bij Lierse SK'

3 september om 15:29

Doelman Kjell Peersman vertrekt op huurbasis bij PSV. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Onze landgenoot gaat aan de slag in de Challenger Pro League bij Lierse SK.

PSV stuurt Peersman voor één seizoen richting Lierse. De doelman maakte tot voor kort deel uit van de selectie van de Eindhovenaren. Door de aanwezigheid van onder meer Walter Benítez en Joël Drommel had de twintigjarige sluitpost geen uitzicht op veel speelminuten. Bij Lierse heeft hij dat uitzicht wel. De keeper wordt de eerste keus onder de lat.

Peersman heeft nog een contract tot medio 2026 in het Philips Stadion. Ruud van Nistelrooy was in zijn tijd als trainer van Jong PSV en PSV 1 te spreken over de sluitpost. De oefenmeester zorgde ervoor dat hij de overstap maakte naar de A-selectie. Na het vertrek van Van Nistelrooy namen de kansen op speeltijd in het eerste elftal af. 

Roy Steur, Tijn Smolenaars en Niek Schiks zijn nu de keepers van Jong PSV. Laatstgenoemde is tevens de derde doelman bij het eerste elftal. Drommel is de tweede keeper en Benítez is eerste keus.