Toch twijfels over 'nieuwe zes' Dendoncker bij RSC Anderlecht: "Net zoals Rits"

2 september om 21:58
Laatste update: 2 september om 22:06

RSC Anderlecht heeft met Leander Dendoncker een grote naam in huis gehaald, die dit seizoen nog een belangrijke rol moet spelen bij paars-wit. Alleen is er twijfel over waar hij nu zal spelen bij Extra Time.

Dendoncker lijkt bij Anderlecht de nieuwe defensieve middenvelder te gaan worden, al weet men bij Extra Time niet of dat wel de beste positie is voor de (voormalige) Rode Duivel. Voornamelijk Hein Vanhaezebrouck ziet hem liever wat hoger op het veld staan.

"Dendoncker is een goede aanwinst, maar dat is geen 'nummer zes'", begint Vanhaezebrouck. "Dat is een acht, die van box-to-box kan lopen", geeft de voormalig trainer van RSC Anderlecht en KAA Gent aan.

Dendoncker zal hoogstwaarschijnlijk ook de positie van Mats Rits overnemen, die volgens Vanhaezebrouck ook niet goed werd gebruikt. "Rits is ook geen nummer zes, maar die moet bij Anderlecht heel laag het spel gaan verdelen. Rits is altijd het best als hij mag infiltreren, net zoals Dendoncker. Dus daar heb je bij paars-wit nu twee spelers die in ee positie moeten spelen die eigenlijk hun positie niet is."

Maar één ding is zeker volgens Vanhaezebrouck, met Dendoncker haal je er heel wat loopvermogen bij. "Fysiek is hij de sterkste speler die ik ooit heb meegemaakt, echt fenomenaal", klinkt het. "De dag na een wedstrijd loopt hij op hersteltempo sneller dan de rest van de kern. Dat heb ik echt nooit gezien", besluit Vanhaezebrouck.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.