KAA Gent en Antwerp zwoegen zich in warme topper naar een gelijkspel

1 september om 17:59
Laatste update: 1 september om 18:12

Een duel met afgekeurde doelpunten, een gemiste strafschop, veel vertier en heel wat zweetwerk. Maar niet met een winnaar. KAA Gent en Royal Antwerp FC hebben na een hete topper met 1-1 gelijkgespeeld.

Het was al warm in Brugge, maar ook enkele uren later in Gent was het zweten voor de spelers en fans. Meer dan dertig graden stond op de thermometer, al was het er niet meteen aan te zien dat beide ploegen het ook warm hadden. Antwerp kreeg de eerste goede kans, Ondrejka miste na een voorzet van Bataille. Aan de overzijde had Gandelman de 1-0 aan de voet. Lammens keepte echter sterk en hield de nul.

Even later had Lammens echter geen verhaal tegen de wereldse knal van Sven Kums, die misschien wel bezig is aan zijn laatste seizoen als profvoetballer, maar wel nog steeds kan schitteren. Daarop kreeg Antwerp ook wel meerdere kansen én de beloning. Na slap verdedigen van Delorge kon Chery profiteren met een goede plaatsbal.

Antwerp had de smaak te pakken en zocht naar de 1-2. Het vond die ook via Gyrano Kerk, die het doelpunt scoorde. Hij stond echter buitenspel en de treffer werd dan ook terecht afgekeurd. Al ging de VAR nog flink wat werk hebben in de rest van de partij.

Gent had ongetwijfeld toch een donderpreek gekregen van Wouter Vrancken en kwam sterk uit de kleedkamers. Het kreeg ook een unieke kans op de voorsprong na een strafschopfout van Ayrton Costa. Andri Gudjohnsen plaatste zich achter de bal, maar de spits - die al niet geliefd is bij de eigen fans - besloot op Lammens.

Een domper voor Gent, waar het nog bijna fout voor afliep na een treffer van Janssen. Gambor trapte op de Antwerp-spits, die met de handen de bal in doel kon doen belanden. Onbedoeld, al greep de VAR wel in en werd het doelpunt afgekeurd. Niet de laatste keer, even later wist ook Kerk nog te scoren. Hij stond buitenspel. Opnieuw afgekeurd. En dat voor een derde keer.

In het absolute slot had Antwerp nog de beste kansen op de belangrijke 1-2 en kwamen onder meer Udoh en Odoi tot kansen. Het doelpunt viel echter niet.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.