Geen Lukaku of Trossard bij Rode Duivels: "Potentieel niet voldoende benut"

30 augustus om 12:15

In de selectie van de Rode Duivels zitten opvallend flink wat jonge namen, maar zijn er ook heel wa anciens afwezig. Onder meer geen Axel Witsel, Yannick Carrasco, Leandro Trossard of Romelu Lukaku. Bondscoach Domenico Tedesco legt uit waarom

Op het EK deed Tedesco ook voornamelijk een beroep op de gevestigde waarden en kregen namen zoals De Ketelaere of De Cuyper amper minuten. Daar wil Tedesco nu verandering in brengen. "Als een coach heb je soms een slecht gevoel, als je spelers met groot potentieel niet voldoende benut", zegt hij op zijn persconferentie.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

"We hebben de keuze gemaakt om nu zaken te proberen in aanloop naar het WK, met nieuwe gezichten. In het kader daarvan hebben we keuzes gemaakt. Witsel, Carrasco en Trossard heb ik gebeld. Ik heb hen gezegd dat we hun kwaliteiten kennen, maar dat ik ook andere spelers wil leren kennen. En dat ze niet verrast moeten zijn als ze eens één of twee keer niet worden opgeroepen", klinkt het.

Ook Romelu Lukaku is er niet bij, al had Tedesco wel op hem gerekend. Lukaku koos er echter zelf voor om af te haken. "Lukaku heeft me zelf gevraagd om niet opgeroepen te worden. Hij heeft een moeilijke voorbereiding gekend en heeft pas zijn transfer gemaakt. Hij was niet voldoende in vorm om te komen. Hij is eerlijk, en dat is goed", besluit Tedesco.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.