Penders over overstap naar Chelsea

Penders: “Ik wil in de eerste ploeg spelen en heel wat bereiken met Genk”

29 augustus om 13:15

Mike Penders is door Chelsea overgenomen van KRC Genk. De doelman is aangetrokken voor een bedrag van 20 miljoen euro. Toch maakt Penders niet direct de overstap, de doelman wordt dit seizoen namelijk nog gehuurd door Genk.

Voor Penders is het een droom om binnenkort deel te mogen uitmaken van een club van het formaat als Chelsea. Tegenover Sporza zegt de doelman het volgende over de transfer. "Maar ik ben heel blij natuurlijk. Dit is een droom voor iedereen die ooit begint te voetballen. Chelsea is een van de grootste clubs in Engeland. Het is een hele eer om daar binnenkort deel van uit te maken."

Echter was Chelsea niet de enige grote Europese ploeg met interesse in de diensten van de doelman. “Ook PSG heeft even interesse getoond, maar ja ...". Toch viel de keuze voor Penders op een overstap naar de Premier League. "Chelsea heeft het meest doorgeduwd en had het beste sportieve plan voor mij. Daar ben ik dus op ingegaan."

Penders is blij dat hij dit seizoen nog uit kan komen voor Genk. Voor het huidige seizoen heeft de doelman dan ook een duidelijk doel voor ogen. "Iets waar ik heel tevreden mee ben. Ik ben hier opgegroeid en wil in de eerste ploeg spelen en heel wat bereiken met Genk. Ik hoop dat ik dat nog kan doen." Hiervoor zal Penders de strijd moeten aangaan met Hendrik van Crombrugge, hij is momenteel de eerste doelman van Genk.

Genk speelt haar volgende wedstrijd in de Jupiler Pro League tegen KVC Westerlo, het is nog maar de vraag wie trainer Thornsten Fink voor dit duel onder de lat zet.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.