Tavolieri: 'Anderlecht vindt oplossing voor Patris bij STVV'

Tavolieri: 'Anderlecht vindt oplossing voor Patris bij Sint-Truiden'

27 augustus om 22:38

RSC Anderlecht lijkt een oplossing gevonden te hebben voor Louis Patris. De rechtsachter was overbodig geworden en kan dan ook best andere oorden opzoeken. In Sint-Truiden kan hij zichzelf weer op de kaart zetten. 

Volgens Sacha Tavolieri wordt STVV namelijk de volgende werkgever van Patris. De Kanaries zijn het meest concreet voor onze landgenoot en zouden de komende dagen de overeenkomst willen afronden. Met Patris zelf is de club al zo goed als akkoord, op enkele details na. Eerder werd ook gewag gemaakt van interesse van NEC Nijmegen, maar hij blijft dus actief in onze Jupiler Pro League.

Patris brak door bij OH Leuven, waar Anderlecht hem vorige zomer voor zo'n 3,5 miljoen euro wegplukte. In zijn eerste seizoen in de hoofdstad kon de nieuwkomer echter niet overtuigen. Killian Sardella kreeg de voorkeur op rechtsback. Nu Anderlecht ook nog Thomas Foket in huis gehaald heeft, is Patris weggezakt naar plek drie in de hiërarchie. In die rol zou hij onvoldoende minuten maken.

Op Stayen kan Patris zich wél verder ontwikkelen. STVV kan er enkel wel bij varen, want deze zomer verloor het al een heleboel kwaliteit. Mogelijk kan het met Patris in de gelederen de weg naar boven terug inzetten. Het zou gaan om een huurovereenkomst zonder aankoopoptie.