'Leipzig wil Simons langer behouden'

RB Leipzig wil Simons langer aan zich binden: "Al laten zien dat het mogelijk is"

27 augustus om 14:42

RB Leipzig hoopt Xavi Simons voor een langere termijn dan één jaar vast te kunnen leggen. Dat laat CEO Oliver Mintzlaff weten. De Duitse grootmacht gaat graag in gesprek met Paris Saint-Germain over de mogelijkheden. 

Simons verbaasde deze zomer vriend en vijand door ondanks de interesse van clubs als Bayern München, Manchester United en FC Barcelona voor nog een seizoen bij RB Leipzig te kiezen. De Duitse grootmacht huurt de middenvelder annex aanvaller één seizoen van Paris Saint-Germain, maar zou daar graag een langer verblijf van maken. "Ons management moet gaan onderhandelen met PSG", aldus Mintzslaff. "Voor nu speelt hij slechts op huurbasis voor ons."

"Natuurlijk is het ons doel om topspelers zoals hij langer voor de club te behouden", vervolgt de CEO. Het vertrouwen is groot bij RB Leipzig. "We hebben al laten zien dat het mogelijk is. Zelfs met ontzettend veel concurrentie. Ook Benjamin Sesko had veel aanbiedingen uit onder meer de Premier League, maar hij koos er ook voor om te blijven en verlengde zelfs zijn contract."

De 21-jarige Simons heeft nog een contract tot medio 2027 bij Paris Saint-Germain. In 45 wedstrijden voor Leipzig scoorde hij zestien keer en gaf hij elf assists. Zijn marktwaarde wordt geschat op tachtig miljoen euro. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.