'Bayer Leverkusen aast op Santiago Gimenez'

'Duitse grootmacht ziet kans schoon na Nottingham Forest-afwijzing Gimenez'

27 augustus om 09:43

Bayer Leverkusen is in de markt voor Santiago Gimenez. Dat meldt Daniël Reyes op FOX Sports MX. De spits wees eerder een overgang naar Nottingham Forrest af.

'Als er een deur sluit, gaat er een raam open', klinkt het op FOX Sports MX na de afwijzing van Gimenez aan het adres van Nottingham Forest. De spits kon voor een recordbedrag van om en na bij de 33 miljoen euro naar de Premier League, maar hij zag de transfer niet zitten. Nu hoopt Bayer Leverkusen zijn slag te slaan bij Feyenoord.

Volgens correspondent Daniël Reyes, die eerder als eerste meldde dat Gimenez Nottingham niet zag zitten, heeft Gimenez wel oren naar een transfer naar Bayer Leverkusen. De spits zou het elftal van Xabi Alonso 'heel leuk' vinden. De Duitse grootmacht moet echter wachten tot er een speler verkocht wordt om daadwerkelijk tot actie over te kunnen gaan.

"Als het niet in augustus gebeurt, dan kan het ook in de winter. Ze zijn al in onderhandeling, ze vinden elkaar leuk, de volgende stap is kijken wanneer de laatste stap gezet kan worden", aldus Reyes. Gimenez zou het niet als een slechte zaak zien om nog een halfjaar bij Feyenoord te blijven. De spits realiseert zich dat hij in Rotterdam Champions League kan spelen en kan daarna in de winter naar de Duitse kampioen. 

Gimenez heeft nog een contract tot medio 2027 bij Feyenoord. De Rotterdammers laten de spits enkel voor een recordbedrag vertrekken. Dat staat nu op naam van Mats Wieffer, die voor 32 miljoen euro naar Brighton & Hove Albion vertrok. Mocht Gimenez inderdaad naar Bayer Leverkusen vertrekken, dan komt hij daar Oranje-international Jeremie Frimpong tegen. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.