Standard wint na strafschop van tienkoppig Beerschot

Standard wint na strafschop van tienkoppig Beerschot

25 augustus om 20:32

Standard heeft er drie punten bij. De Rouches haalde het via een strafschopdoelpunt met 1-0 van Beerschot. De bezoekers speelden een halfuur met een man minder na een discutabele rode kaart voor Brian Plet.

Beide coaches hielden voor het overgrote deel vast aan de elftallen van vorige week. Beerschot-trainer Dirk Kuyt stuurde geheel dezelfde ploeg als tegen KRC Genk het veld in, bij Standard wel een wijziging: Ilay Camara verving de geschorste Henry Lawrence.

Wie op goed voetbal had gerekend, kwam in Luik bedrogen uit. Kwalitatief brachten Standard en Beerschot te weinig op de mat. Het meest opvallende moment voor de pauze was de hoofdblessure van Hautekiet. De speler van Standard verliet met het verband groggy het veld. Waardoor we zeven minuten extra kregen. Daarin ontsnapte Standard aan een tegendoelpunt na zwak uitverdedigen.

Op het uur viel het belangrijkste moment van de partij te noteren. Nadat Plat doorging op de dij van O'Neill kreeg hij eerst geel, maar na een tussenkomst van de VAR werd het alsnog rood. Dat leek een zware beslissing van de arbitrage.

Ondanks een man meer op het veld werd Standard niet veel beter, maar toen kreeg het nog een beetje meer hulp. Michez ging in de eigen zestien aan Camara hangen en de pal ging op de stip. Vanaf elf meter scoorde Benjdia. Dat was voldoende voor de thuisploeg om de zege te pakken. Beerschot wacht na vijf speeldagen nog altijd op een overwinning.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.