Royal Antwerp FC verliest van KV Mechelen

KV Mechelen pakt eerste zege in JPL, Antwerp verliest op de eigen Bosuil

24 augustus om 22:40
Laatste update: 24 augustus om 22:59

Royal Antwerp FC heeft opnieuw verloren in de Jupiler Pro League. The Great Old ging op De Bosuil met 0-1 onderuit tegen KV Mechelen. Namens Malinwa wist Bas Van den Eynden het net te vinden. Het werd voor Mechelen de eerste zege in de huidige Jupiler Pro League.

Royal Antwerp FC kreeg in de vijfde speelronde van de Jupiler Pro League KV Mechelen op bezoek op De Bosuil. Het was The Great Old dat direct het balbezit opeiste. Er waren kansen over en weer in de beginfase.

De match tussen Antwerp en Mechelen was in evenwicht. De wedstrijd was vermakelijk te noemen en in 28e minuut leek Antwerp via Vincent Janssen op voorsprong te komen. Scheidsrechter Nicolas Laforge zag dat Janssen hands had gemaakt, waardoor het doelpunt niet werd goedgekeurd.

Mechelen en Antwerp leken met een 0-0 gelijkspel te gaan rusten, totdat Malinwa via Van den Eynden in de 42e minuut de voorsprong nam. De jonge invaller wist binnen te knikken uit een fraaie voorzet van Patrick Pflücke.

Antwerp ging rusten met een nipte achterstand en had wat goed te maken in de tweede helft. Antwerp probeerde de dreiging op te voeren, maar het lukte The Great Old amper om gevaar te stichten.

Na de 75e minuut leek Antwerp een slotoffensief op te gaan zetten. Antwerp voerde de druk op, maar was vaak te slordig in balbezit. Mechelen wist stand te houden en kon de zege over de streep trekken. Door de 0-1 overwinning hebben De Kakkers de eerste overwinning van het seizoen te pakken.