Boëtius over Feyenoord

Boëtius (ex-Genk) overwon kanker maar zit nu zonder club: "Nog heel veel te geven"

23 augustus om 17:52

Voormalig KRC Genk-speler Jean-Paul Boëtius  kwam deze maand met het geweldige nieuws dat hij schoon is verklaard van kanker. Momenteel zit de polyvalente middenvelder wel nog zonder club. 

Na een zware periode hoopt Boëtius terug te keren in het profvoetbal. "Ik ben van nature altijd vrolijk, aan het dansen, lachen", aldus de technicus tegenover De Volkskrant. "Maar soms ben ik afwezig, zit ik echt in mijn hoofd. Dan denk ik: wat kan ik nog meer doen om weer te kunnen voetballen? Ik heb het voetbal gewoon nog heel veel te geven."

Feyenoord is nog altijd de grote liefde van Boëtius. Het jeugdproduct speelde al tweemaal voor de Rotterdammers, maar zelf vindt hij dat hij nog niet alles heeft laten zien aan de fans. "Driemaal is scheepsrecht. Ik ben Feyenoord enorm dankbaar voor de steunbetuigingen toen het nieuws over die uitzaaiing naar buiten kwam. Echt hartverwarmend. Terugkeren bij Feyenoord is toch de ultieme droom, samen met Mainz. Ik kan er echt iets toevoegen met wat ik kan en heb geleerd."

Boëtius is er klaar voor als een club zich voor hem meldt. "Ik ben fit, train bijna elke dag bij voetbalschool Tifa aan mijn sterke en mindere punten. Ik durf te zeggen dat ik completer en beter dan voorheen ben. Gretiger dan een 18-jarig talentje. In die zin heeft de kanker een heel positieve werking op mij gehad."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.