'Eupen-kapitein Lambert kan naar de Eredivisie'

Maes gaat Belgisch: 'Willem II heeft serieuze interesse in Eupen-kapitein Lambert'

23 augustus om 17:04

KAS Eupen zakte afgelopen seizoen weg uit de Jupiler Pro League, maar Boris Lambert is niet van plan om op het tweede niveau aan de slag te gaan. Onze landgenoot zou wel eens Peter Maes kunnen vervoegen bij Willem II.

Willem II maakte de omgekeerde beweging van Eupen, weliswaar in Nederland. Het promoveerde aan de hand van Maes naar de Eredivisie. Daar begon het overigens alleraardigst met vier op zes. Toch is Maes nog niet helemaal tevreden over zijn spelerskern. Op het middenveld denkt hij nog een strijder te kunnen gebruiken. Voor die rol heeft Willem II nu Lambert in gedachten, meldt BD.nl.

Het Brabants Dagblad weet dat de club uit Tilburg stevig aan de mouw van Lambert trekt. Die heeft wel oren naar zo'n overstap. Daarom ontbrak hij de laatste dagen op training bij Eupen en zal hij dit weekend ook niet in de selectie zitten, wanneer De Panda's SK Beveren partij geven. In de competitie-opener tegen FC Liège (0-3) stond Lambert nog gewoon in de basis.

Lambert is overigens de aanvoerder van Eupen. Hij heeft 84 wedstrijden in de Jupiler Pro League op de teller.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.