Analist Jenas ontslagen bij BBC

Analist van BBC op staande voet ontslagen na 'ongepast gedrag' op werkvloer

22 augustus om 23:44

Jermaine Jenas is ontslagen door de BBC. De oud-voetballer moet zijn biezen pakken, omdat hij zich schuldig zou hebben gemaakt aan 'ongepast gedrag' op de werkvloer.

Er zouden een aantal weken geleden klachten zijn ingediend tegen Jenas bij de BBC. Sinds 2020 is de analist, die voorheen speelde bij onder meer Newcastle United en Tottenham Hotspur, verbonden aan de BBC. Jenas was ook geregeld actief als presentator. De oud-voetballer was een bekend gezicht in programma’s zoals Match of the Day en The One Show. De klachten zouden onder meer gaan over ongepaste teksten naar een vrouwelijke collega.

De BBC besloot het contract van Jenas te beëindigen. Ook is zijn profiel verwijderd van de website van zijn agentschap, Saatchi & Saatchi. Jenas heeft zelf zijn handen vol aan pogingen tot het zuiveren van zijn naam. De oud-voetballer laat weten dat er ‘twee kanten aan elk verhaal zijn’.

Voor de collega’s van Jenas komt het ontslag naar verluidt als een schok. Zijn mede-analisten wisten vermoedelijk niets van de beschuldigingen af. BBC heeft al laten weten dat Jenas niet zal terugkeren.