Voormalig Club Brugge-doelwit Pellistri verlaat Man United voor Panathinaikos

OFFICIEEL: Voormalig Club Brugge-target verlaat United voor Panathinaikos

22 augustus om 21:46

Facundo Pellistri laat Manchester United achter zich voor een contract bij Panathinaikos, zo melden The Red Devils via de eigen website. Het voormalig target van Club Brugge vertrekt voor een bedrag van zes miljoen euro naar Griekenland.

Manchester United haalde Pellistri in 2020 naar Engeland, toen de aanvaller overkwam van Peñarol, uit Uruguay. Van een doorbraak kwam het echter niet, hoewel Pellistri tot dertien optredens in de Premier League kwam. United verhuurde de Uruguayaan reeds twee keer aan Alavés en stalde hem in het afgelopen half jaar bij Granada. Nu vertrekt hij voor zes miljoen euro naar Panathinaikos.

Pellistri tekent voor vier seizoenen in Griekenland. Manchester United heeft tot medio 2027 echter de eerste optie om de aanvaller terug te halen. In de winter van 2021 werd Pellistri nog in verband gebracht met Club Brugge, maar van een deal kwam het uiteindelijk niet.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.