Gaetan Coucke over transfer naar Saoedi-Arabië

Coucke koos voor Saoedi-Arabië: "Voor mij persoonlijk ook niet makkelijkste beslissing"

21 augustus om 11:35

Ondanks er concrete interesse was van Royal Antwerp FC en Toulouse, koos voormalig KV Mechelen-doelman Gaëtan Coucke voor een overstap richting Al-Orobah in de Saudi Pro League. De doelman geeft nu meer uitleg bij zijn keuze.

Hoewel het uiteraard een financieel interessante overstap is, was de beslissing toch niet evident voor Coucke. "Het was voor mij persoonlijk ook niet de makkelijkste beslissing. Je gaat van kort bij huis met vrienden en familie zitten naar de andere kant van de wereld. Het was letterlijk plussen en minnen naast elkaar leggen. Uiteindelijk haalden de plussen het", aldus Coucke bij HLN

Geld speelde wel een rol voor de doelman, maar daarnaast had hij niet het gevoel dat er een Europese club écht wilde doorduwen voor hem. " Bij de meeste ploegen was het verhaal dat er eerst iemand moest vertrekken of dat ik een jaar tweede doelman moest zijn", aldus Coucke. "Al-Orobah wilde mij echt als eerste keeper."

Volgende week begint Coucke aan het nieuwe seizoen in de Saudi Pro League. Het openingsduel is tegen Al-Ahli, club van onder meer Edouard Mendy, Roger Ibanez, Merih Demiral, Frank Kessie, Riyad Mahrez en Roberto Firmino.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.