Parys (CEO Pro League) over de vuurpijlen na Club Brugge Royal Antwerp FC

Parys (CEO Pro League): “Voorbije twee jaar al 500 jaar aan stadionverboden”

21 augustus om 09:29

Lorin Parys, de CEO van de Pro League, zag dat er in de slotfase tussen Club Brugge en Royal Antwerp FC, vuurpijlen werden gegooid naar Gustaf Nilsson, de spits van Blauw-Zwart. Parys betreurt het voorval, maar is hoopvol over de toekomst.

Parys geeft aan dat hij slechts gelukkig zal zijn als er geen incidenten meer voorkomen in de stadions. “Ik vind dit helemaal geen goede zaak, zeker niet als mensen zoiets doms en strafbaars doen. We doen er vanuit de Pro League alles aan om ervoor te zorgen dat die mensen nooit meer welkom zijn bij ons”, citeert Sporza Parys.

Parys ziet een evolutie waarbij steeds meer clubs zelf stadionverboden uitdelen. Onder meer Royal Antwerp FC en Club Brugge deden dit al in de Jupiler Pro League dit seizoen. Volgens Parys wordt er niet alleen strenger opgetreden, maar ook sneller.  

"Sinds het veiligheidsplan dat we samen met de minister van Binnenlandse Zaken hebben uitgerold, zijn we van 40 naar 200 stadionverboden per jaar gegaan. Dat komt omdat we niet alleen veel strenger optreden, maar ook veel vaker en sneller."

Parys sluit af door aan te geven dat wanneer iemand iets mispeutert in een stadion, er onmiddellijk een schorsing volgt, waardoor diegene de volgende match niet kan bijwonen. Gemiddeld worden de sancties gemiddeld binnen de 25 werkdagen uitgesproken.

“Daardoor zitten we in de voorbije twee jaar al cumulatief aan 500 jaar aan stadionverboden. Daarmee willen we een heel sterk signaal geven: wie zich misdraagt in een stadion, is niet welkom in een profclub”, besluit Parys.