Rode Duivel Axel Witsel toont kwetsbaarheid: 'In een sprint is hij kwetsbaar'

Ongelukkig optreden van Rode Duivel Witsel: 'In een sprint is hij kwetsbaar'

20 augustus om 07:55

Atlético wist de volle buit niet te pakken tegen Villarreal in de eerste La Liga-wedstrijd van het seizoen. Axel Witsel, die in de basis startte, kende bovendien een ongelukkig optreden volgens Marca.

ij rust stond het 2-2. Voormalig Club Brugge-aanvaller Arnaut Danjuma scoorde de eerste voor Villarreal, en Koke maakte een eigen doelpunt. Witsel zag er niet goed uit en kwam snelheid tekort. Na rust kwam de Rode Duivel niet meer het veld op.

Witsel moet het hebben van zijn spelinzicht. 'Er bestaat geen twijfel over dat Witsel het spel perfect weet te lezen en dat hij in statische verdediging bijna onmogelijk te passeren is', schreef Marca.

De Rode Duivel is kwetsbaar in situaties waarbij snelheid wordt verlangd. 'Dankzij zijn positionering compenseert hij zijn gebrek aan snelheid, en in luchtduels heeft hij geen gelijke. Maar wanneer tegenstanders in zijn rug staan, is hij kwetsbaar. In een sprint is hij kwetsbaar, zoals te zien was bij het eerste doelpunt van Villarreal. Alsof dat nog niet genoeg was, maakte hij ook een fout bij het tweede doelpunt van Villarreal, waarmee hij Oblak op het verkeerde been zette' aldus Marca.

Witsel speelde in totaal 95 wedstrijden voor Atlético Madrid, wat nog steeds minder is dan de 194 die hij in het verleden voor Standard uitkwam.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.