Alderweireld vertelt over het belang van zijn spelerservaring als analist

Alderweireld over nieuw avontuur: “Wil niet arrogant klinken, heb zóveel ervaring”

19 augustus om 16:00

Toby Alderweireld, de kapitein van Royal Antwerp FC, gaat bijklussen als analist voor VTM. De voormalige Rode Duivel heeft veel vertrouwen in zijn kunnen als analist. Alderweireld noemt zijn ervaring als zijn grootste kracht.

Alderweireld vertelt als volgt over zijn toekomst als analist. “Kijk, ik wil niet arrogant klinken, maar als ik een analyse zal maken van een verdediger, echt waar, ik denk dat ik daarin sterk ben. Ik heb zóveel omstandigheden gezien, fases, acties — ik heb zóveel spelerservaring”, citeert Het Laatste Nieuws Alderweireld.

Alderweireld kwam onder meer uit in de Jupiler Pro League, de Eredivisie, La Liga en de Premier League. De verdediger wist twee keer in een Champions League-finale te staan. Alderweireld geeft een voorbeeld van zijn ervaring als verdediger op het hoogste niveau.

“Het strafste was het allerbeste Liverpool van Klopp. Mané en Salah voetbalden steeds op de rand van buitenspel, Firmino die ging zwerven tot je hem niet meer zag, op de flanken kwamen Alexander-Arnold en Robertson, vanuit het middenveld had je de infiltraties van Henderson en Wijaldum… Bam! Bam! Bam! Ik wil dat in de toekomst graag allemaal uitleggen aan jullie kijkers. Ik heb er super veel zin in”, besluit Alderweireld.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.