'Vuurpijl-incident op Jan Breydel, Antwerp mogelijk meerdere duels zonder fans'

'Vuurpijl-incident op Jan Breydel, Antwerp mogelijk meerdere duels zonder fans'

19 augustus om 07:55
Laatste update: 19 augustus om 08:03

Zondag was het raak tijdens de wedstrijd tussen Club Brugge en Royal Antwerp FC. Gustaf Nilsson was net niet het slachtoffer van vuurwerk. Twee supporters werden geraakt wel geraakt. Dat kan mogelijk gevolgen hebben voor Royal Antwerp FC. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Het vuurwerkincident krijgt een staartje. Het voorval is opgenomen in het wedstrijdverslag en de Nationale Kamer voor Burgerrechtelijke Uitsluiting gaat er samen met het bondsparket naar kijken.

De daders kunnen mogelijk te maken krijgen met een stadionverbod van 10 jaar, en als ze in herhaling vallen wanneer ze weer in het stadion mogen, kan dat oplopen tot 25 jaar. Wel moeten de schuldigen eerst geïdentificeerd worden.

Daarmee is de kous nog niet af. Het bondsparket oordeelt vervolgens over de aansprakelijkheid van Antwerp. De daaraan verbonden straf kan een geldboete zijn, maar ook wedstrijden zonder uitsupporters.

De regel luidt: bij stillegging van een wedstrijd door schuld van uitsupporters kan de uitspelende club drie uitwedstrijden zonder fans riskeren. Of dat hier geldt, zal moeten blijken, want het spel lag al stil door de rode kaart van voormalig Club Brugge-verdediger Denis Odoi.

De volgende uitmatch van Royal Antwerp FC is op 1 september aanstaande tegen KAA Gent.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.