KVC Westerlo is leider af en gaat zwaar onderuit tegen flitsend KAA Gent

18 augustus om 21:08
Laatste update: 18 augustus om 21:19

De leidersplek heeft KVC Westerlo na speeldag vier moeten afgeven. Op zaterdag zag het RSC Anderlecht al winnen en die plek heeft het niet meer kunnen overnemen. Op bezoek bij KAA Gent kwam het bijzonder sterke Buffalo's tegen, die met overtuigende 4-1 cijfers wisten te winnen.

Na een zware Europese trip besloot Wouter Vrancken om zijn elftal weer door elkaar te schudden en onder meer Sven Kums rust te gunnen. Een gewaagde zet tegen leider KVC Westerlo, maar ook eentje die goed uitpakte.

Timmy Simons kon met veel vertrouwen met zijn ploeg afzakken naar Gent, en dan zeker na de winst tegen Union, al bleken de Buffalo's toch een pak taaier dan verwacht. Gent had er duidelijk zin in en wist onder meer via Fernandez-Pardo en Brown meermaals gevaarlijk te zijn.

Westerlo onderging het spel en had helemaal geen antwoord klaar op Gent, dat uiteindelijk op slechts vijf minuten tijd maar liefst drie keer wist te scoren. Pieter Gerkens opende de score, waarna Fernandez-Pardo en Omri Gandelman er al snel 2-0 en 3-0 van konden maken.

De wedstrijd leek daarmee al helemaal gespeeld, al gaf Allahyar Sayyadmanesh de Kemphanen net voor rust nog een klein beetje hoop met de aansluitingstreffer. Al bleek Gent op zondag dan toch niet te kloppen te zijn.

Na de pauze wist Westerlo zich wel te tonen. Gent bleef echter geconcentreerd verdedigen en wist uiteindelijk via Mathias Delorge de score zelfs nog uit te diepen en er 4-1 van te maken. Een perfecte voorbereiding op Partizan, dat komende woensdag de tegenstander is.

Westerlo moet de wonden likken en staat weer even met de voeten op de grond, terwijl RSC Anderlecht nu fier naar de stand mag kijken en alleen aan de leiding staat in de Belgische Pro League.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.