Fernandez-Pardo (Gent) nog niet op toerental door 'positie en transferitis'

Fernandez-Pardo nog niet op toerental bij Gent: 'Vanop links en transferitis'

14 augustus om 10:46

In de Europe Play-Off was hij niet te houden, maar voorlopig kan Matias Fernandez-Pardo die prestaties niet herhalen. Het jeugdproduct van KAA Gent heeft zijn stempel nog niet kunnen drukken nu Wouter Vrancken aan het roer staat. Daar zijn twee verklaringen voor, meent Het Laatste Nieuws.

Ten eerste rendeert Fernandez-Pardo het best als tweede spits, maar blijft Vrancken momenteel vasthouden aan zijn typische 4-3-3. Vanuit die filosofie is er voor de jongeling enkel een plekje als echte linksbuiten weggelegd. Nochtans loopt er met Andri Gudjohnsen ook een andere aanvaller rond bij Gent die het eerder gewend is om met z'n tweetjes voorin te spelen. Misschien is dat toch eens het proberen waard voor Vrancken.

Daarnaast moet Fernandez-Pardo echter ook naar zichzelf kijken. Volgens HLN zit hij namelijk met zijn hoofd niet bij Gent. De voorbije weken doken er al verschillende transfergeruchten rond zijn persoon op, bijvoorbeeld interesse van Lazio Roma. Tot op heden hebben De Buffalo's nog geen bod ontvangen dat voldoet aan hun eisen. Eigenlijk willen ze Fernandez-Pardo ook niet zo graag laten vertrekken.

Dat alles maakt dat hij zijn topvorm nog niet gevonden heeft. Jammer voor Gent, dat een extra impuls goed kan gebruiken. In de competitie liepen Vrancken en co nu al voor de tweede week op rij tegen een nederlaag aan. Donderdagavond volgt een belangrijke afspraak. Tegen Silkeborg moet Gent zich absoluut plaatsen voor de volgende voorronde van de Conference League, maar na de 2-2 uit de heenmatch wordt dat geen sinecure.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.