Courtois en De Ketelaere aan de aftrap, maar alle ogen op Mbappé

Zowel Courtois als De Ketelaere in basis verwacht in Supercup, alle ogen op Mbappé

14 augustus om 09:19

Het eerste voorsmaakje voor het internationale topvoetbal komt eraan. Woensdagavond bikkelen Real Madrid en Atalanta Bergamo om de Europese Supercup. Aan beide zijden wordt een Belg aan de aftrap verwacht, al zullen alle ogen en schijnwerpers gericht zijn op Kylian Mbappé.

De Europese Supercup vormt namelijk het decor voor zijn langverwachte debuut bij Real Madrid, nadat de Franse superster deze zomer zijn monstertransfer vanuit Parijs afrondde. Het ziet ernaar uit dat Mbappé de rol van nummer negen toebedeeld krijgt. Woensdag zal hij geflankeerd worden door twee Brazilianen: Vinicius Junior en Rodrygo.

In doel neemt Thibaut Courtois plaats bij De Koninklijke. Na een horrorjaar met dubbel blessureleed, weliswaar afgesloten met Champions-League-eindwinst, wil onze landgenoot weer genieten van het spelletje. De rest van de opstelling van Real herbergt geen verrassingen. Enkel centraal op het middenveld is het nog afwachten wie de voorkeur krijgt tussen Edouard Camavinga en Aurélien Tchouaméni. Op Toni Kroos kan Real niet meer rekenen, hij is op voetbalpensioen.

CDK
Ook aan de overkant is het uitkijken naar Belgische inbreng. Charles De Ketelaere verschijnt volgens de internationale media eveneens aan de aftrap. Hij vormt een aanvalsduo met Ademola Lookman, de held uit de finale van de Europa League. Durft Gian Piero Gasperini daar nog een derde spits bij duwen met Mateo Retegui of kiest hij voor meer zekerheid in de persoon van Marco Pasalic? Waarschijnlijk gebeurt het laatste.

Vermoedelijke opstellingen
Real Madrid: Courtois - Carvajal, Militao, Rüdiger, Mendy - Valverde, Tchouameni of Camavinga, Bellingham - Rodrygo, Mbappé, Vinicius
Atalanta: Musso - Djimsiti, Hien, Kolasinac - Zappacosta, de Roon, Ederson, Ruggeri, Pasalic - Lookman, De Ketelaere 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.