Nusa-transfer in top 3 van uitgaande transfers Club Brugge

Nusa-transfer mogelijk in top 3 van uitgaande transfers Club Brugge

13 augustus om 15:44

Club Brugge heeft Antonio Nusa verkocht aan RB Leipzig. Er is nog geen definitieve transfersom bekend. Er werd gemeld dat het zou gaan om een bedrag tussen de 20 en de 30 miljoen euro. Hiermee betreedt Nusa mogelijk de top 3 van uitgaande transfers van Club Brugge.

Volgens transfermarkt staat Charles De Ketelaere nog altijd bovenaan de lijst. Club Brugge wist CDK voor 36,5 miljoen euro te verkopen aan AC Milan. Op de tweede plaats staat Igor Thiago, de Braziliaanse spits vertrok naar Brentford, Nusa leek eerder ook op weg naar The Bees. Brentford nam Thiago voor 33 miljoen euro over van Club Brugge.

Wanneer Club Brugge 30 miljoen euro ontvangt voor Nusa, dan neemt de vleugelaanvaller de derde plaats in. Op de vierdep laats volgt dan Wesley Moraes. De spits vertrok in het seizoen 2019/2020 voor 25 miljoen euro naar Aston Villa. Op de vijfde plaats volgt Odilon Kossounou, de verdediger ging voor 23 miljoen euro naar Bayer Leverkusen.

Wanneer Nusa blijft steken op 20 miljoen euro dan komt de Noorse winger op een gedeelde vijfde plaats met Abakar Sylla. De centrale verdediger maakte in de zomer van 2023 de overstap naar Strasbourg. Zijn transfer leverde Club Brugge destijds 20 miljoen euro op.