Ajax gaat uit van vertrek van aanvoerder Bergwijn

'Ajax wil volgende grootverdiener lozen: Rekenen op vertrek aanvoerder Bergwijn'

12 augustus om 21:16

Ajax rekent erop dat Steven Bergwijn de club deze zomer gaat verlaten. Dat meldt Ajax Showtime. De aanvoerder is één van de grootverdieners in Amsterdam en er is genoeg interesse in hem.

De Amsterdammers zouden Bergwijn graag van de hand willen doen, om zo te besparen op de salariskosten. Technisch directeur Alex Kroes vertelde eerder al dat Ajax de salarishuishouding met 35 procent omlaag moet brengen en dat de club eerst moet verkopen voor er geïnvesteerd kan worden. Kroes zou daarom al een lijstje hebben met mogelijke opvolgers voor Bergwijn.

In de laatste weken is er genoeg interesse in de Ajax-aanvoerder naar buiten gekomen. Zo zou het Amerikaanse Atlanta United bereid zijn om vijftien miljoen euro te betalen voor Bergwijn en Leicester City wil zelfs tot twintig miljoen gaan. Het bod uit de Verenigde Staten is echter al geweigerd. Hoe Ajax tegenover de bieding uit Leicester staat is niet bekend.

Ajax betaalde in de zomer van 2022 een recordbedrag van 31,25 miljoen euro voor Bergwijn. Sindsdien heeft hij niet echt lange periodes kunnen overtuigen in Amsterdam. Bergwijn speelde afgelopen zomer met Oranje op het EK en ontbreekt sindsdien bij Ajax, omdat hij niet wedstrijdfit is. Coach Francesco Farioli verwacht wel dat de aanvaller snel weer met de groep mee kan trainen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.