Na winst tegen Club Brugge kan Standard kunstje niet herhalen tegen KV Mechelen

9 augustus om 22:39
Laatste update: 9 augustus om 22:48

KV Mechelen en Standard hebben op speeldag 3 de tanden op elkaar stuk gebeten. Standard kon Malinwa met een goed gevoel ontvangen na de 1-0 winst tegen Club Brugge, maar wist dat vrijdag niet om te zetten in winst: 0-0.

Standard was tegen alle verwachtingen in bijzonder goed begonnen aan het seizoen en kon bij winst tegen KV Mechelen ook (even) naar de leidersplek stijgen. Dat hadden de troepen van Ivan Leko ook begrepen, die er aanvankelijk meteen voor gingen en op zoek gingen naar een vroeg openingsdoelpunt.

De Rouches kenden ook geen slecht begni en waren ook de betere ploeg met de betere kansen voor onder meer Sutalo en Bulat. Mechelen kwam wel beter in de partij, had het meeste balbezit en wist via Schoofs en Vanheusden ook voor gevaar te zorgen.

De aangename eerste helft kende in de tweede helft geen herhaling, met uiteindelijk weinig gevaar voor beide ploegen. Bulat was wel opnieuw de gevaarlijkste man op het veld en wist onder meer de lat te raken.

De partij was op weg naar een brilscore, maar in het slot kwam Lauberbach oog-in-oog te staan met Epolo. Hij vergat echter te scoren, waardoor het 0-0 bleef en Standard uiteindelijk toch geen leidersplek wist te pakken. KV Mechelen moet dan weer blijven wachten op hun eerste overwinning.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.