Vaesen op huurbasis bij Willem II: "Nood aan frisse wind"

Vaesen even weg bij Westerlo: "Veel andere spitsen met stevig prijskaartje"

9 augustus om 10:48

Geen Kyan Vaesen meer bij KVC Westerlo. Het jeugdproduct gaat dit seizoen op uitleenbasis aan de slag bij Willem II. Die overstap doet de spits duidelijk deugd. Vaesen vertelt waarom het vorig seizoen niet wilde lukken in de Kempen.

Bij zijn debuut in de hoogste klasse scoorde Vaesen nog zes keer voor Westerlo. Vorig seizoen kon hij die lijn evenwel niet doortrekken. Amper één keer stond Vaesen aan het kanon. Ook mocht hij maar vier maal starten. Daar ziet Vaesen zelf een dubbele verklaring voor. Ten eerste werd hij "op de verkeerde momenten" geteisterd door blessureleed. "Telkens wanneer ik opnieuw in de ploeg kwam of net een paar matchen had gespeeld, kreeg ik af te rekenen met blessures", zucht hij bij Het Belang van Limburg.

Toch ziet Vaesen nog een ander reden voor zijn verminderde kansen. "Maar ook de keuzes van de club droegen bij aan dat mindere seizoen. Vorig jaar investeerde Westerlo veel in andere spitsen die door hun stevig prijskaartje natuurlijk ook hun minuten moesten maken", klinkt het. Onder meer Matija Frigan kostte vijf miljoen euro, een stevig bedrag voor een club als Westerlo.

Zo kwamen beide partijen tot de conclusie dat een uitleenbeurt de beste oplossing was. "Ik heb er geen spijt van dat ik Westerlo voor een seizoen moet verlaten. Ik had nood aan een frisse wind, ergens waar ik zo veel mogelijk zou kunnen spelen", legt Vaesen uit waarom hij voor Willem II koos. "Het is een stap uit mijn comfortzone, en dat had ik ook wel eens nodig." Trainer Peter Maes kende hij niet persoonlijk, maar dat hij een Belg is, kan zijn inpassing enkel vergemakkelijken.