Chancel Mbemba ex-RSC Anderlecht moet weg bij Olympique Marseille

UPDATE: 'Al-Shabab trekt zich terug voor Mbemba, die bij Marseille moet blijven'

2 september om 11:54
Laatste update: 2 september om 11:54

Voormalig RSC Anderlecht-verdediger Chancel Mbemba moet vertrekken bij z'n club Olympique Marseille. De 30-jarige Congolees behoort niet tot de plannen van coach Roberto De Zerbi, maar ligt ondertussen volledig in de clinch met zijn werkgever.

Net als Jordan Veretout, Pau Lopez, Ulisses Garcia en ex-KAA Gent-speler Samuel Gigot kreeg Mbemba te horen dat hij geen deel meer uitmaakte van de plannen onder De Zerbi. Mbemba zou echter verre van tevreden zijn met de manier waarop hij behandeld werd door de Franse topclub.

Volgens La Provence kwam het na een oefenwedstrijd met de B-kern tot een woordenwisseling. Mbemba zou daarbij Ali Zarrak, rechterhand van Medhi Benatia, meermaals als 'neef' aangesproken hebben. Daarna zouden de poppen aan het dansen gegaan zijn.

De entourage van Mbemba zou het liefst hebben dat hij ontslagen wordt, zodat hij transfervrij richting Al-Shabab zou kunnen trekken, zo meldt Footmercato. De Saoedische club zou hem een goed bod gedaan hebben. 

Marseille heeft echter een bod op tafel liggen van Stade Reims. Mbemba heeft echter geen oren naar een transfer richting de club van Rode Duivel Arthur Théate. L'OM zou daarom Mbemba een flinke boete willen opleggen. De centrale verdediger zou binnenkort worden gedagvaard. 

UPDATE: Ondanks het water tussen Marseille en Mbemba veel te liep lijkt te zijn geworden, ziet het ernaar uit dat de ex-RSCA-verdediger toch bij de club zal blijven. 

Al-Shabab deed hem ondertussen een voorstel van vier miljoen euro per jaar plus twee miljoen euro tekenbonus. Mbemba zelf wilde echter vijf miljoen euro verdienen, plus drie miljoen om er zijn contract te tekenen. De club uit de Saudi Pro League heeft zich nu teruggetrokken, zo meldt Sebastien Denis.

Indien er last minute er geen 'gek' bod meer komt op de centale verdediger, blijft hij dus gewoon onder contract bij Marseille.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.